Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Από το σάϊτ Atheia.gr


Εγγραφή: 22 Αύγ 2011 17:14
Δημοσιεύσεις: 1167

    Σε όλους εσάς που δείξατε κάποιο ενδιαφέρον και απαντήσατε, σας παραθέτω τα εξής τρία βίντεο συνολικής διάρκειας 10 λεπτών περίπου της κας Εμμανουηλίδου Άννας, καθηγήτριας ψυχολογίας, που λέει σχεδόν τα πάντα για την ψυχιατρική στην Ελλάδα και θα σας λύσει όλες τις απορίες.

https://www.youtube.com/watch?v=LoBSHhV4QGI

https://www.youtube.com/watch?v=9qET3XiaeuE

https://www.youtube.com/watch?v=H2KQIfmc6Zs

    Δείτε τα και θα τα ξαναπούμε.

Θεόφιλος έγραψε (Σχόλιο Αχιλλέα: μάλλον ψυχίατρος):
    Καλά τα βίντεο. Δεκτή και η κριτική που ασκείται, δεν έχω ακούσει όμως και από την κυρία του βίντεο ούτε κι από εσένα ούτε μια πρόταση πως να φροντίζεις χωρίς φάρμακα ανθρώπους με τέτοιου είδους παθήσεις οι οποίες ποικίλουν από ελαφριάς μέχρι βαριάς μορφής. Το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών αυτών δεν είναι στα ψυχιατρεία αλλά ζουν με τους δικούς τους. Π.χ. ο γιος μου έχει ένα φίλο που έκανε παρέα με κάποιο άτομο που έπασχε από ψυχική νόσο ελαφριάς μορφής όσο έπαιρνε τα χάπια του ήταν μια χαρά έβγαιναν για καφέ πήγαιναν σε βιντεογκειμ σε μπαράκια χωρίς να τον αφήνουν να πίνει κάποια στιγμή τον έπεισε ο φίλος του να σταματήσει τα χάπια σήμερα δεν βγαίνει από το σπίτι και παίρνει την τριπλάσια ποσότητα. Έκοψε τα φάρμακα του όταν ο γιατρός του ήδη ξεκίνησε να του μειώνει την δόση. Ένας άλλος φίλος του γιοι μου ήταν επιληπτικός έπαιρνε τα φάρμακα του και πήγαινε μια χαρά κάποιοι του είπαν να τα κόψει και να πίνει κάνα ποτήρι κρασί το έκανε και σήμερα είναι νεκρός. Ο γιος ενός πελάτη μου έπασχε με ελαφριά μορφή και πήγαινε μια χαρά με μικρή δόση την σταμάτησε και σήμερα είναι αλκοολικός ταλαιπωρώντας τους γονείς του κλέβοντας τα λεφτά τους.
    Η φαρμακευτική αγωγή δεν ξεκινά με δυνατά φάρμακα και καταλήγει πάντα από πλευράς γιατρών στην όσο γίνεται μικρότερη ποσότητα οι ψυχική νόσος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για αυτό αυτά τα άτομα χρειάζονται και υποστήριξη από τους συγγενείς το κράτος και την κοινωνία. Σίγουρα αν αλλάξει η στάση όλων αυτών θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για τους τρόφιμους στην φωλιά του κούκου. 

    (Σχόλιο Αχιλλέα: όπου σε κανέναν τρόφιμο δεν του κάνει καθόλου "κούκου" λόγω των δολοφονικών ψυχιατρικών φαρμάκων-δηλητηρίων! βλ. βίντεο κας Εμμανουηλίδου Άννας καθηγήτριας ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη).




Δημοσιεύτηκε: 23 Ιαν 2016 19:20

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γεια και από εμένα
Δημοσιεύτηκε: 23 Ιαν 2016 19:20 

Εγγραφή: 28 Σεπ 2015 11:04
Δημοσιεύσεις: 24
Θεόφιλος έγραψε:
    Δεν νομίζω να θέλει κανείς να ωφεληθεί από την ασθένεια ενός δικού του ανθρώπου και σαν ψυχίατρος.
    Πως να πάρεις το μέρος κάποιου που είναι σε μια τέτοια κατάσταση; σίγουρα δεν μιλάμε για προοπτική θεραπείας αλλά για όσο γίνεται μια ελαφριά καταστολή, για να μην χειροτερέψει η κατάσταση του.
    Επειδή πολλές απόψεις και κριτικές ακούγονται καλό θα ήταν να υπήρχε και κάποια πρόταση για την αντιμετώπιση των πασχόντων από τις ψυχικές νόσους σε περίπτωση κατάργηση της ψυχιατρικής, και όχι να την δαιμονοποιούμε.


    Ίσα ίσα που πρέπει να πάρει ο ψυχίατρος το μέρος του ασθενούς για να τον ενισχύσει και να τον ισχυροποιήσει διότι είναι αδύναμος και χρειάζεται στήριξη και κινδυνεύει με ισόβια απώλεια δικαιωμάτων, διότι όλοι ξέρουν ότι μετά τα χάπια ακολουθούν αλυσίδες και μπουντρούμια.
    Δεν γίνεται ποτέ ελαφριά καταστολή και η κατάσταση του ασθενούς χειροτερεύει μόνο από τα χάπια.
    Υπάρχουν εναλλακτικές διότι η θεωρία της ψυχολογίας δεν εφαρμόζεται. Εσύ ο ίδιος έγραψες σε προηγούμενο post σου τι είχε κάνει ο Cooper ως εναλλακτική. Εγώ προτείνω να παίρνουν οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι τους προβληματικούς εφήβους από τα σπίτια τους και να τους βοηθούν στην κοινωνική τους ένταξη διότι από τα 15 και πάνω τα ξέρουν όλα. Η θεωρία της ψυχολογίας λέει ότι όλοι οι άνθρωποι θυμούνται χιλιάδες γεγονότα και από ενός έτους (Winnicott κλπ) και οι στατιστικές του Bowlby τα έχουν αποδείξει, όλα αυτά πριν από 60 χρόνια και πρέπει να εφαρμόζεται.



Δημοσιεύτηκε: 23 Ιαν 2016 20:10
Θεόφιλος
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γεια και από εμένα
Δημοσιεύτηκε: 23 Ιαν 2016 20:10 

Εγγραφή: 22 Αύγ 2011 17:14
Δημοσιεύσεις: 1167

    Σίγουρα υπάρχει ήπια μορφή θεραπείας δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο. από εκεί και πέρα συμφωνώ με τα παρακάτω αλλά πως θα εφαρμοστούν χρειάζονται κονδύλια από πλευράς κράτους για ειδικούς που θα ασχοληθούν με αυτά τα άτομα κάτι ανάλογο με τους ναρκομανείς που είναι προς επανένταξη από θεραπευτικές κοινότητες. Χρειάζεται πάνω από όλα η στήριξη τους από τους ίδιους τους τους συγγενείς, όσοι έχουν την δυνατότητα βέβαια να ανταποκριθούν κυρίως οικονομικά.
    Δυστυχώς το μόνο που μπορεί να εύχεται κανείς, είναι μην πέσει σε τέτοια κατάσταση κάποιος δικός του.
Δημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2016 18:46
theodoros
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γεια και από εμένα
Δημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2016 18:46 

Εγγραφή: 28 Σεπ 2015 11:04
Δημοσιεύσεις: 24
    Όλη η ορολογία που χρησιμοποιείς είναι παραπλανητική και λανθασμένη. Οι λέξεις ασθενής, ψυχική νόσος, είτε ελαφριάς είτε βαριάς, συνιστούν τεράστια προσβολή προσωπικότητας και συκοφαντική δυσφήμιση για τον πάσχοντα, και σημαίνουν τρελός, μουρλός, ότι κάτι έχει το μυαλό του, ότι κάτι έχουν τα γονίδια του και πλέον δεν του δίνει κανένας σημασία, είναι με άλλα λόγια ΝΕΚΡΟΣ, και από τη στιγμή που γραφτεί στο βιβλιάριο του, χάνει και την περιουσία των γονέων του που θα αποκτούσε κάποτε και όλα του τα δικαιώματα, ανθρώπινα και νομικά. Δεν έχει δικαίωμα ούτε για μήνυση ούτε για αγωγή, ούτε για διαθήκη και αν υπάρχουν αδέρφια του τα παίρνουν όλα και ο καθένας τον κάνει ότι θέλει. Η πορεία που θα ακολουθήσει είναι προδιαγεγραμμένη. Στην αρχή λίγα χάπια, μετά περισσότερα, δυο τρεις εγκλεισμοί και όταν πεθάνουν οι γονείς μπαίνει μέσα για τα καλά και χάνει και το σπίτι του και όλα. Μετά βαριά φάρμακα, ενέσεις, ηλεκτροσόκ και τρομερές παρενέργειες από τα φάρμακα, θρομβώσεις, εγκεφαλικά, τρέμουλο, παρκινσονισμός, πάρκινσον, ακαμψία χεριών και δακτύλων (όπως ο Νικόλας Άσιμος), πέτρες στη χολή, καρκίνος, πίεση, εμφράγματα και ένα σωρό άλλα και χάσιμο 30 χρόνων ζωής από το μέσο όρο και άλλα όπως αποβλάκωση, ζαλάδα, νύστα. Και όλα αυτά είναι εν γνώση των τρελών από νηπιακής ηλικίας και αυτή η γνώση καθορίζει τη συμπτωματολογία τους λόγω του τεράστιου φόβου των ψυχιατρείων. 

Αυτά όλα πώς τα βλέπεις εσύ? 

    Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις οι οποίοι είναι παιδιά αγορασμένα ή κλεμμένα (ή και τα δύο) από το παζάρι (πολλοί μάλιστα έχουν βγει στο "Πάμε Πακέτο") για να καλύψουν δολοφονίες παιδιών θνησιγενών, ή τερατογενέσεων, ή ανίατων κλπ, ή είναι ανεπιθύμητες κυήσεις (βιασμοί κλπ). Όπως είπα και παραπάνω οι θεωρίες της ψυχολογίας πρέπει να τηρούνται (Βίννικοτ, Μπόουλμπι κλπ) και όταν διηγούνται οι ασθενείς αυτά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που ποτέ δεν ξεχνιούνται πρέπει να δίνεται δίκαιο και όχι χάπια και τρελοταμπέλες που πολλαπλασιάζουν και εσωτερικεύουν τις συγκρούσεις και το άγχος και κατασκευάζουν κολασμένους και κολάσεις. Γιαυτό έχουμε πει, ότι πρέπει από τα 15 έως 18, να παίρνουν οι ψυχολόγοι τα παιδιά αυτά μακριά από τους ψεύτικους γονείς ή να δίνεται δυνατότητα φυγής με ενίσχυση από το κράτος και την οικογένεια.

    Τέλος, ο επιληπτικός είναι νευρολογικός κυρίως ασθενής και όχι ψυχιατρικός και δεν αναφερόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης, το ότι κάποιος σταμάτησε να παίρνει χάπια δε γίνεται απαραίτητα αλκοολικός. Για το νεαρό που ήταν καλά οι γύρω του το έλεγαν προφανώς, αυτός δεν ερωτήθηκε ποτέ.

Αχιλλέας
κιν. 6994836336

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου